Gezondheid voor je bedrijf en je werknemers

Een tekort aan parkeerplaatsen, files op de snelweg en een flinke kostenpost. Allemaal problemen die je oplost door als bedrijf te kiezen voor een fietsenplan. Ook bevordert het de gezondheid van je werknemers. Een hoop mensen die bij een bedrijf werkzaam zijn pakken de auto of het openbaar vervoer, terwijl de fiets een vergelijkbare reistijd geeft. Het geeft jouw bedrijf zelfs een sportieve uitstraling.

Een veelgenoemd nadeel gaat waarschijnlijk al rond in jouw hoofd: vaak wonen werknemers te ver om met de fiets te komen. Daar komt de e-bike van de zaak om de hoek kijken. Op die manier kunnen tientallen kilometers van en naar het werk worden overbrugd. Met name in deze tijden, waarin zoveel mogelijk wordt afgeraden om met het openbaar vervoer te reizen, is de elektrische fiets een perfecte uitkomst. Zo help je jezelf, en help je anderen.

Het hoeft niet per se zo te zijn dat elke werknemer een eigen elektrische bedrijfsfiets krijgt. Dat kan misschien erg in de papieren lopen. Er zijn verschillende mogelijkheden. Het kan van pas komen als vervoersmiddel tijdens het werk. Zo kun je in een drukke stad veel beter je weg vinden met een fiets dan met de auto. Schaf als bedrijf simpelweg enkele poulefietsen aan, en het scheelt jou en je werknemers een hoop tijd. Het geeft je werknemers de kans om meer te bewegen tijdens hun werk, maar je krijgt er ook een gezond imago van als bedrijf. Dat is iets wat eigenlijk nooit kwaad kan. Fittere en gezondere werknemers leidt ook tot minder ziekteverzuim. Ook ben je minder kosten kwijt aan onnodige auto’s van de zaak, omdat je een groot deel kunt vervangen door fietsen. Die zijn een stuk goedkoper. Onder de streep kom je door al deze dingen een stuk voordeliger uit als bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website