Ruimte besparen in je slaapkamer

De meeste mensen dromen ervan om te leven in een mooi appartement in het centrum van een bruisende stad. Echter kan hierbij de beschikbare woonruimte een aantal lastige vraagstukken met zich meebrengen. In deze blog bekijken we een aantal opties om de ruimte in jouw kamer beter te benutten.

Het kajuitbed; een erg populair kinderbed

Het kajuitbed is beschikbaar in meerdere kleuren en uitvoeringen, hierdoor matched hij in vrijwel iedere slaapkamer. De moderne uitstraling van deze bedden bevorderen de populariteit ervan. Verder zijn deze kinderbedden erg praktisch en multifunctioneel, dit heeft te maken met de grote hoeveelheid ingebouwde opbergruimte. Indien je een kleine slaapkamer hebt, is het kajuitbed een onmisbaar onderdeel van de kamer omdat het tegelijkertijd dient als kast en bed. Vanaf nu geen last meer van rondslingerende kinderspullen!

Opzetbare meubels; ideaal voor meer bergruimte

Opzetbare meubels zijn ook een prima optie bij het besparen van ruimte. Ze zijn simpel op een tafel te plaatsen en genereren hierdoor meer ruimte in de rest van de kamer. Ze zijn uitstekend te gebruiken als boekenkast en hebben meerdere berglaatjes. Verder is het erg geschikt voor mensen die wel eens thuis werkzaamheden verrichten. Belangrijke documenten kunnen bij elkaar worden geplaatst en komen hierdoor niet op onhandige plekken te liggen. Ook biedt het opzetmeubel een aparte ruimte aan de onderkant om een laptop te kunnen plaatsen.

Overige tips

Tot slot geven we nog een paar algemene tips om de ruimte in uw appartement of huis beter te benutten. Het gedeelte onder de trap wordt bijvoorbeeld vaak niet gebruikt, terwijl hier vaak een ladeblok of een mooie kastruimte geplaatst kan worden. Verder kan het helpen om de accessoires in de keuken op te hangen. Denk hierbij aan potten, pannen en vergiet. Deze extra kastruimte kan weer op andere manieren worden ingevuld. Rekken en rails in de keuken zijn dus zeker geen luxe. Probeer ook voor kleine keukenapparatuur te kiezen en geen overbodige grote formaten te kopen.

Veel succes bij het samenstellen van jouw ideale kamer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website