Het beste leven voor een hortensia

Een hortensia is al jaren een bekende kamerplant in Nederland. Het is mogelijk om hem binnen en buiten te laten staan. Het is een plant die relatief veel water nodig heeft, met het liefste een hoop licht. 

Een hortensia verzorgen kost daarom wat meer moeite dan bij andere planten. Je moet hem namelijk regelmatig water geven. Het beste is om het tweemaal per week water te geven. Vraag dus even iemand om dat voor jou te doen als je op vakantie gaat. Het is ook belangrijk dat er geen laagje water blijft staan aan de onderkant van de pot. Bij een laagje water kan er geen zuurstof meer bij de wortels komen. Daardoor ontstaat wortelrot. Sproeien is bijzaak in het watergeven van de hortensia. Het kan wel helpen om de plant sierlijker te maken, aangezien je er verschillende soorten luis mee wegjaagt en stof verwijdert. 

De hortensia voelt zich het meeste op zijn plek in een zonnige omgeving, of een plek met halfschaduw. Een overschot aan zon is ook weer niet goed, zet de plant dus altijd minimaal twee of drie meter van het raam af, mocht hij richting het zuiden staan. Anders krijg je bruine randen op de bladeren en bloemen. Dat wil je niet. Extra voeding is ook een mogelijkheid voor de hortensia. Het is aan te raden om dat alleen in de lente en de zomer te doen. Kies bij de soorten voeding voor bloeiende kamerplanten, waar de hortensia onder valt. Veder is het niet ingewikkeld: volg simpelweg de instructies op de verpakking. 

Als je bovenstaande richtlijnen volgt, dan moet het geen probleem zijn om jouw hortensia goed te verzorgen. Het is een plant die net dat stukje extra sfeer kan geven aan de woonkamer. Het maakt jouw huis een thuis met die kleuren die bij jou passen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website