Geluk zit hem ook in bewegen

Geluksfactor van werknemers zit hem niet alleen in het werk dat ze gedaan krijgen, of de functie die ze bekleden. Het gaat ook om fysieke gesteldheid van werknemers. Dat wordt bij bedrijven vaak vergeten. Het is belangrijk om daar ook aandacht aan te geven.

Wanneer een bedrijf geen enkele moeite doet om een gezonde leefstijl te bevorderen, zullen de werknemers hun ongezonde leefstijl minder snel veranderen. Het is geen kwestie van dwingen, maar het is wel belangrijk dat de mogelijkheid er is. Loop bijvoorbeeld elke pauze een kort rondje om het gebouw heen. Een paar minuten kan al genoeg zijn om de gedachten te verzetten en de benen even te laten strekken. Dit heeft uiteindelijk ook een positieve invloed op de resultaten op de werkvloer. Het is belangrijk om te onthouden dat mensen geen machines zijn. Er is meer voor nodig dan een volle accu om ze fatsoenlijk te laten functioneren.

Samen sporten met collega’s is ook een manier om ze beter te leren kennen. Om ze eens in een andere omgeving te treffen. Zo leer je meer over elkaar en dat helpt ook in het groepsproces op de werkvloer. Tevens stimuleer je elkaar om te bewegen, en in een groep is het vaak leuker dan alleen.

Het hoeft echter niet altijd voor groepen te gelden. Een bedrijf kan zich ook richten op een individu dat meer aandacht nodig heeft. Door bijvoorbeeld een juiste stoel aan te schaffen zodat iemand geen last van zijn of haar rug krijgt na urenlang zitten.

Om dat te overkoepelen is het handig om een vitaliteitsplan op te stellen. Hiermee ondersteun je vier onderdelen: mentale en fysieke veerkracht, motivatie en werkgeluk, leren en ontwikkelen, werk-privé balans. Dat is de basis om extra verzuim te voorkomen en te zorgen dat werknemers gelukkiger zijn. Op kantoor en buiten kantoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website