De positieve gevolgen van een nanny

Steeds meer mensen maken gebruik van een nanny. Zo kunnen ouders zich bijvoorbeeld richten op werk of andere belangrijke zaken. In die tijd past de nanny op je kinderen. Bij een evenwichtige keuze kan een kind er zelfs baat bij hebben.

Door een goede connectie tussen kind en nanny, is het mogelijk om een nieuw perspectief toe te voegen aan het leven van een kind. Een nanny kan bijvoorbeeld een stuk jonger zijn dan de ouders, waardoor het kind in aanraking komt met een andere generatie. Die was anders aan het kind voorbijgegaan. Hoewel nanny’s zich vaak aanpassen aan de stijl van de ouders, kan de ervaring met een nanny ook met zich meebrengen dat kinderen kennismaken met verschillende stijlen. In een later stadium van hun leven is het dan makkelijker om zich aan te passen aan andere leefsituaties.

Dat kan bevorderlijk zijn voor logeerpartijtjes, vakanties, maar ook voor een latere studie. Als deze zich in een andere stad bevindt die ver weg ligt van de woonplaats, dan is het soms noodzakelijk om op kamers te gaan. Deze schok zal dan minder groot zijn, omdat het kind al vroeg kennismaakte met een andere leefstijl.

Een nanny hoeft niet alleen overdag actief te staan. In het circuit van de nannies bestaat er ook zoiets als een nachtnanny. Deze neemt de zorgen over een kind compleet weg tijdens, de term verklapt het al, de nacht. Op die manier krijgen ouders de kans om een goede nacht te draaien en fitter bij het kind en/of op werk te verschijnen. Dit kan met name een uitweg bieden als het kind moeite heeft met slapen, of in de nachtelijke uren veel zorg nodig heeft. Uiteindelijk is dit voordelig, want dan heeft de ouder overdag meer energie om voor het kind te zorgen. Ook voorkomt het eventuele burn-outs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website