Een stralende lach behouden

Wat vaak als eerst opvalt bij het ontmoeten van een onbekende is een lach. Een stralende lach komt vaak aantrekkelijk en vriendelijk over. Met een gezond en mooi gebit en oprechte lach maak je een prachtige (eerste) indruk. Het gezond houden van je gebit heb je zelf in de hand. Zeker in de tijd van nu, waarin bijna iedere tiener wel een beugel krijgt en de mogelijkheden voor je tanden zeer uitgebreid zijn. Van tanden bleken tot het geheel vervangen van de tanden met een gebitsprothese, alles is mogelijk. Maar het gezond en mooi houden van je eigen natuurlijke tanden is natuurlijk de beste (en goedkoopste!) optie.

 

Tips voor een gezond gebit

Op internet en in tijdschriften zijn eindeloos veel tips te vinden over hoe je je tanden mooi kunt houden. Natuurlijk is twee keer per dag met een elektrische tandenborstel poetsen, zoals je tandarts ongetwijfeld altijd tegen je zegt, al een goede start. Als je nooit je tanden poetst zijn gaatjes, en op den duur zelfs het verlies van tanden, onvermijdelijk. Minimaal 2 minuten per keer tandenpoetsen beschermt je gebit tegen tandplak en schadelijke bacteriën. Niet alleen de tanden moeten worden gepoetst, maar ook het tandvlees is belangrijk om gemasseerd te worden. Speciale enzymen in tandpasta’s voorkomen tandvleesontstekingen. Flossen en stokeren moet ook gebeuren voor een optimaal gezond gebit.

Voeding heeft ook een grote invloed op de gezondheid en esthetiek van je gebit. Met veel zoet en zuur eten tast je je glazuur aan. Zonder glazuur op je tanden hebben je tanden geen beschermlaagje meer en worden ze aangetast. Roken en veel koffie en thee drinken is ook niet goed voor je tanden. Met flossen zorg je ervoor dat de kiertjes en ruimte tussen je tanden geen aanslag meer bevatten waardoor gaatjes minder makkelijk kunnen ontstaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website